donderdag 23 januari 2014

Veel poëzie bij Groninger Museum LIVE!- Natural Beauty!

Het Groninger Museum LIVE festival - op zaterdagavond 25 januari - barst van de kunst, muziek, poëzie op zaal, workshops, performances en meer! Dichters, muzikanten, dansers, studenten van Minerva en andere artiesten hebben zich laten inspireren door de schilderijen uit de prachtige tentoonstelling Natural Beauty - van Fra Angelico tot Monet.
 

Maar vlak ervoor, om 19.00 uur, is er de Proloog van de Poëziemarathon en zullen in het Groninger Museum de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs 2014 gepresenteerd worden. Maria Barnas, Antoine de Kom en Miriam van Hee dragen voor en worden geïnterviewd door Coen Peppelenbos ook zijn er videoberichten van F. van Dixhoorn en Micha Hamel.

Extra: de bezoekers van de Proloog hebben ook gratis toegang tot het aansluitende Groninger Museum Live! met op diverse locaties in het museum theatrale en muzikale acts en poëtische rondleidingen door o.a. Kasper Peters, Rense Sinkgraven, Obe Alkema, Tjitse Hofman en Joost Oomen.


Vandaar dat Tjitse, Joost, Kasper en ik ons gisteren hebben vergaapt aan de kunst. Prachtig werk van onder andere Bonnard, Linard, D' Hondecoeter, Redon, Liebermann, Boudin en Vuillard. Hierbij een sfeerimpressie.

Joost Oomen, camerageil
 Kasper Peters, vol melancholie
Tjitse Hofman
Rense Sinkgraven, ijdeltuit
Bedenkelijke kunst
 Alle foto's © Rense Sinkgraven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten