woensdag 29 januari 2014

Poëziemarathon Groningen 2014, zoveel mooie dichters!

De landelijke Gedichtendag is een Poëzieweek geworden en daarom breidt de Poëziemarathon in Groningen het programma eveneens uit. Komende jubileumeditie kent een Poëzieweek van 29 januari t/m dinsdag 4 februari en zelfs een Epiloog, op 7 februari. Op al deze dagen zijn er een of meerdere poëzieactiviteiten te bezoeken in de binnenstad. De Poëziemarathon brengt dichters als Eva Gerlach, Jan Baeke, Thomas Möhlmann, Nico Dijkshoorn, Toon Tellegen, Diana Ozon, K. Schippers naar Groningen, maar ook muzikale acts als Ntjam Rosie en MAASK. Daarnaast zijn ook vele lokale dichters (ja ook onze stadsdichter zelf) op vele verrassende plekken in de stad te zien en te horen. Wie juist liever de weidsheid van het Groningse land opzoekt, kan mee op een bijzondere busexcursie langs oude begraafplaatsen, op zoek naar grafpoëzie in de provincie.

Morgen wordt de uitslag van de gedichtenwedstrijd met het Poëzieweek thema 'Verwondering' om 15:30u bekend gemaakt tijdens een speciale bijeenkomst in de Wolters-Noordhoffzaal van de Centrale Bibliotheek (Oude Boteringe straat 18). U bent van harte uitgenodigd! Het wordt spannend!

Ook morgen:

Poëziemarathon / Grand Theatre, donderdag 30 januari
De klassieke Poëziemarathon-avond, zoals u die van ons gewend bent op de Gedichtendag, met: Eva Gerlach, Jan Baeke, Marjoleine de Vos, Gerard Nijenhuis, Thomas Möhlmann en muzikale bijdragen van Ntjam Rosie en toetsenist Alexander Popta, presentatie: Kees Spiering.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de portier van de Centrale Bibliotheek!

Indien voorradig worden de avond zelf ook nog kaarten aan de deur verkocht, maar hou er rekening mee dat het druk wordt. Kaarten reserveren is helaas niet mogelijk.
Locatie: Grand Theatre, Grote Markt 35, € 8,-
Datum: donderdag, 30 januari, 2014, Aanvang 20.30 uur

Voor alle info zie: www.poeziemarathon.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten