maandag 6 januari 2014

André Degen: Dichter (en schrijver) van geluk!

Schrijver en dichter André Degen is de eerste Dichter van Geluk van het nieuwe jaar. Hij wordt op dinsdag 7 januari om 12.30 uur ontvangen door mij. Met Dichters van Geluk probeert Bibliotheek Groningen bezoekers elke eerste dinsdag van de maand rond lunchtijd een moment van geluk te bezorgen. Het lunchprogramma vindt plaats op de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18. Koffie en thee worden geserveerd en de toegang is gratis.

André Degen
André Degen beweegt zich al jaren in het Groningse literaire circuit. Op zijn 23e voerde hij een kortstondige correspondentie met Gerard Reve. Dit leidde tot een aantal ontmoetingen. In 2009 verscheen zijn dichtbundel Zavelreis. Gedichten van Degen werden daarnaast opgenomen in diverse bloemlezingen. Eind 2013 verscheen Degens debuutroman De geluksverdeling. Hoe toepasselijk!

Dichters van Geluk
De huisdichter van Bibliotheek Groningen ontvangt maandelijks een dichter die vertelt over zijn of haar favoriete poëzie én over geluk. De actuele bundels passeren de revue en uiteraard wordt het Geluksgedicht van de Maand ten gehore gebracht.


 André Degen zingt, begeleid door Edwin Lotz en Nina Swart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten