dinsdag 24 december 2013

Poëziewedstrijd 'Verwondering'Bibliotheek Groningen organiseert voor het dertiende achtereenvolgende jaar een poëziewedstrijd. Het thema is dit jaar Verwondering. Dit thema staat ook bij de Poëzieweek 2014 centraal. Deze wordt van 30 januari tot en met 5 februari in het hele land gehouden. De gedichten van de prijswinnaars worden opgenomen in een boekje dat wordt uitgegeven door de Bibliotheek.

De wedstrijd
Laat je inspireren door het thema, schrijf er een mooi gedicht over en stuur dit uiterlijk 11 januari naar de Centrale Bibliotheek. Er zijn twee categorieën waarin kan worden meegedaan: tot achttien jaar en vanaf achttien jaar. De inzender mag niet al een officiële bundel op zijn of haar naam hebben staan. Per deelnemer mag een gedicht van maximaal 24 regels (exclusief titel, inclusief witregels) worden ingestuurd. Zet geen naam onder het gedicht, maar vermeld naam, adresgegevens en leeftijd apart. Mail het gedicht (als bijlage!) naar r.sinkgraven@mijneigenbibliotheek.nl of stuur het naar:

Poëziewedstrijd 'Verwondering'
Bibliotheek Groningen
t.a.v. R. Sinkgraven
Oude Boteringestraat 18
9712 GH Groningen

De prijs
De jury bestaat uit de dichters René Luth en Joost Oomen en bibliothecaris Mieke Ruigrok. Zij kiezen in beide categorieën een winnaar. De winnaars worden bekendgemaakt op een feestelijke bijeenkomst tijdens de Poëziemarathon op donderdag 30 januari. Hun gedichten worden gepubliceerd in de Groninger Gezinsbode. De beste gedichten worden opgenomen in een bundel, getiteld Verwondering.

De Poëziemarathon
Ter gelegenheid van de Poëzieweek vindt in Groningen traditiegetrouw De Poëziemarathon plaats. Dit is een gevarieerd poëzieprogramma dat op verschillende locaties in de stad plaatsvindt. De organisatie is in handen van boekhandels, cafés, literaire en andere organisaties. Meer informatie is te vinden op www.poeziemarathon.nl.

Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen, T (050) 368 36 83. www.mijneigenbibliotheek.nl

2 opmerkingen:

  1. Rense, zie http://www.decontrabas.com/de_contrabas/2013/12/de-nederlandse-po%C3%ABzie-heeft-een-nieuw-en-definitief-thema-verwondering-1.html#comments

    Hier móet je haast wel op reageren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach zie het nu pas. Denk dat er weer prachtige gedichten binnen zullen komen. 'Verwondering' is een mooi thema wat veel kan opleveren.

    BeantwoordenVerwijderen