maandag 2 december 2013

Marjoleine de Vos bij Dichters van Geluk
Op dinsdag 3 december is Marjoleine de Vos Dichter van Geluk. Zij wordt om 12.30 uur ontvangen door Rense Sinkgraven. Met Dichters van Geluk probeert Bibliotheek Groningen bezoekers elke eerste dinsdag van de maand rond lunchtijd een moment van geluk te bezorgen. Het lunchprogramma vindt plaats op de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18. Koffie en thee worden geserveerd en de toegang is gratis.

Marjoleine de Vos
Marjoleine de Vos is neerlandica. Zij is als redacteur verbonden aan NRC Handelsblad. Ze schrijft voor deze krant onder meer een tweewekelijkse column en stukken over het plezier van koken. Een keuze uit haar stukken werd gebundeld onder de titel Het is zo vandaag als altijd. Daarnaast publiceerde zij vier dichtbundels. In januari 2013 is haar recentste bundel Uitzicht genoeg verschenen.

Dichters van Geluk
De huisdichter van Bibliotheek Groningen, Rense Sinkgraven, ontvangt maandelijks een dichter die vertelt over zijn of haar favoriete poëzie én over geluk. De actuele bundels passeren de revue en uiteraard wordt het Geluksgedicht van de Maand ten gehore gebracht.

Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen, T (050) 368 36 83. www.mijneigenbibliotheek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten