vrijdag 20 december 2013

De Dronken Boot


Bibliotheek Groningen presenteert Decadente dichters en Dronkemansliederen tijdens Winterwelvaart, het maritiem winterfestival in Groningen op 20, 21 en 22 december. Op de boot Pelikaan komen op vrijdag, zaterdag en zondag verschillende dichters en muzikanten in actie. Een bezoek aan het programma op de boot is gratis.


De Dronken Boot

De boot de Pelikaan verandert tijdens Winterwelvaart in de De Dronken Boot, naar een gedicht van Rimbaud. Daar wordt een decadent programma vol lyriek, liederen en sterke verhalen ten gehore gebracht. De geest van dichter Rimbaud waart rond en Bukowski laaft zich aan drank en vrouwen. Een lied weerklinkt over verlaten havens: ‘mijn lief, mijn lief, o waar gebleven?’ De verleidelijke groene fee brengt warmte…



Decadente dichters en Dronkemansliederen

Aan het programma wordt medewerking verleend door de dichters Jan-Willem Dijk, Rense Sinkgraven, Ronald Ohlsen en Lilian Zielstra. Verder werken mee Nina Swart (accordeon), Chris van der Ploeg (gitaar) en Douwe van der Bijl (zang). Zij treden op vrijdag 14 december (20.00 uur), zaterdag 15 december (16.00 en 20.00 uur) en zondag 16 december (14.00 en 16.00 uur) in wisselende samenstelling op.



Het volledige programma van WinterWelvaart is te lezen op www.winterwelvaart.nl 

 © Stephan Keereweer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten