maandag 3 februari 2014

Dichter van Geluk: K. Schippers!


K. Schippers schreef het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek 2014 die van 30 januari tot 5 februari in het hele land wordt gehouden. Hij is dinsdag 4 februari om 12.30 uur te gast in de Centrale Bibliotheek. Hij gaat als Dichter van Geluk in gesprek met Rense Sinkgraven over zijn favoriete poëzie, geluk en het Poëziegeschenk Buiten beeld. Het lunchprogramma vindt plaats op de begane grond van de Centrale Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18. Koffie en thee worden geserveerd en de toegang is gratis.

K. Schippers
Schrijver, dichter, essayist en kunstcriticus K. Schippers (Amsterdam, 1936) ontving in 1996 voor zijn poëzie de P.C. Hooftprijs. Samen met zijn vrienden Brands en Bernlef richtte hij in 1958 het tijdschrift Barbarber op. De gedichten in dit tijdschrift deden de ready-mades van dada-voorman Duchamp herleven. Zijn laatste bundel Tellen en wegen dateert van 2011.

Poëziegeschenk
Klanten van de boekhandel krijgen bij aankoop van € 12,50 aan poëzie in de Poëzieweek het Poëziegeschenk Buiten beeld van K. Schippers cadeau. In 2013 werd de verkoop van poëziebundels in de Poëzieweek zo goed als verdrievoudigd.

Dichters van Geluk
De huisdichter van Bibliotheek Groningen, Rense Sinkgraven, ontvangt maandelijks een dichter die vertelt over zijn of haar favoriete poëzie én over geluk. De actuele bundels passeren de revue en uiteraard wordt het Geluksgedicht van de Maand ten gehore gebracht.

Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen, T (050) 368 36 83. www.mijneigenbibliotheek.nl

Zwart 

Zie van deze letters,
die u hier leest,
heel even alleen maar

het zwart of elke
betekenis is weggeglipt.

Staketsels en rondingen,
meer niet.

Bekijk ze
als een vijfjarig kind
dat nog nooit
iets heeft gelezen.

K. Schippers

(Uit: Buiten beeld, Stichting CPNB)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten