woensdag 30 september 2015

K. Schippers: H.N. Werkman, kinderspel


 K. Schippers © Allard de Witte

Is het mogelijk om Werkman in een adequaat kunsthistorisch perspectief te plaatsen of was zijn positie te uniek? Interviewer Rense Sinkgraven vraagt woensdag 7 oktober, van 14.00 tot 15.00 uur, kunstcriticus, dichter en prozaschrijver K. Schippers het hemd van het lijf over de relatie tussen (het werk van) Werkman en andere kunstenaars of stromingen in de kunst.

Hoe uniek was het werk van Werkman? Hoe was zijn relatie met Dada? Speelde Marcel Duchamp een rol in zijn kijk op kunst? Zou er gezien latere kunstontwikkelingen als Fluxus en Zero gesproken kunnen worden van de ‘Geest van Werkman’? En zijn er parallellen te vinden tussen Werkman en een kunstenaar als Jan Schoonhoven? Interviewer Rense Sinkgraven wil het naadje van de kous weten en vraagt K. Schippers het hemd van het lijf.

K. Schippers (Amsterdam, 1936), pseudoniem van Gerard Stigter zet zich al sinds eind jaren vijftig in om het gewone ongewoon te maken. Met zijn veelgeprezen gedichten, proza, essays en kunstkritieken en een enkel kinderboek probeert hij zoveel mogelijk verbazing te wekken over de wereld.

K. Schippers: H.N. Werkman, kinderspel
Woensdag 7 oktober, 14.00 - 15.00 uur
Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen |Het Buro
Entree: € 3,50, kaartverkoop aan de kassa en via www.groningerforum.nl
Het interview met K. Schippers is onderdeel van de manifestatie Werkman2015.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten