dinsdag 15 september 2015

Jacques Wallage te gast in de Naked Lunch


Voormalig burgemeester van Groningen Jacques Wallage schuift donderdag 17 september om 12.30 uur aan bij Rense Sinkgraven in de Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18. Wallage heeft verschillende politieke-, en bestuursfuncties bekleedt en is momenteel onder andere honorair hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast wandelen en zeilen, leest hij graag. In deze eerste Naked Lunch van het nieuwe seizoen praat hij over zijn favoriete kunst, welk boek hem geraakt heeft en welke muziek hem weet te ontroeren.

Jacques Wallage
Jacques Wallage was ruim 10 jaar burgemeester van Groningen. Daarvoor was hij onder andere fractievoorzitter voor de PvdA in de Tweede Kamer, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen, lid van de Tweede Kamer, wethouder en fractievoorzitter in Groningen en wetenschappelijk medewerker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan deze Universiteit haalde hij zijn doctoraal Sociologie. Sinds 2009 is hij voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Hij combineert dat met het Honorair hoogleraarschap Transities in het Openbaar Bestuur aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Naked Lunch
Maandelijks schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is zijn favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, wat is goede tv. De toegang is gratis. Een eenvoudige lunch kost € 1,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten