zondag 29 maart 2015

Frank den Hollander komende dinsdag in Naked Lunch

Frank den Hollander, zanger en schrijver, schuift dinsdag 31 maart om 12.30 uur aan tafel bij mij in de Groninger Forum Bibliotheek. De bekende Groninger praat over zijn favoriete kunst, welk boek hem geraakt heeft en welke muziek hem weet te ontroeren.

Frank den Hollander
Frank den Hollander kennen we als de helft van het duo Pé Daalemmer & Rooie Rinus. Hun liedjes worden nog steeds gezongen door Z-Siders, studenten en ander noordelijk volk. Hij speelde bij Theater te Water en vormde met Peter de Haan en Alina Kiers eerst De Bende van Baflo Bill en later Voorheen De Bende, het gezelschap dat verantwoordelijk was voor de monsterhit Bie De Lidl. Verder was Frank een van de schrijvers van het roemruchte feuilleton Mussengang, over de liederlijke gebeurtenissen in een Gronings studentenhuis. Met Herman Sandman schreef hij de succesvolle Inburgeringscursus Groningen, later gevolgd door de Wandelcursus Groningen. En hij deed en doet nog veel meer gedurende een doordeweekse dag.

Naked Lunch
Maandelijks schuift een bijzondere gast aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is zijn favoriete kunst, welk boek raakt hem, welke muziek weet hem te ontroeren, wat is goede tv.
De Naked Lunch vindt plaats in de Groninger Forum Bibliotheek; locatie Oude Boteringestraat 18 en begint om 12.30 uur. De toegang is gratis. Eenvoudige lunch kost € 1,-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten