donderdag 17 oktober 2013

Zondagschrijvers weer van start!

Bill Mensema

Stefan Hertmans en Bill Mensema in Zondagschrijvers

Vier sterren ontving Stefan Hertmans van de Volkskrant voor zijn nieuwste boek Oorlog en terpentijn. Zondag 20 oktober is hij te gast in Zondagschrijvers. De tweede gast van Coen Peppelenbos is Bill Mensema. Zondagschrijvers begint om 14.00 uur in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18.

Het laatste boek van Stefan Hertmans, Oorlog en terpentijn, werd lovend ontvangen. In dit boek over de eerste wereldoorlog vertolkt hij het dramatische verhaal van zijn grootvader en daarmee dat van een hele generatie. Hij publiceerde meer romans, maar ook verhalenbundels, essays en gedichten. In 1995 ontving hij de driejaarlijkse Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Poëzie. Romans van hem werden bekroond met de Multatuli- en de Bordewijkprijs, en genomineerd voor de Libris- en AKO-prijs.

Bill Mensema, de voormalige afwasser bij de Chinees, rockzanger, naaktmodel, radiomaker, biertapper, ICT-specialist, Australiëkenner, striptekenaar, Provinciale Statennotulist en voordrachtskunstenaar lijkt tot rust te zijn gekomen als taxichauffeur van mensen met een beperking, maar dat is slechts schijn. Van binnen broeit het als nooit tevoren. De rockmuziek als brandstof voor het leven is beschreven in Rock 7, zijn eerste verhalenbundel.

Kaarten reserveren
Zondagschrijvers begint op zondag 20 oktober om 14.00 uur in de Wolters-Noordhoffzaal van de Centrale Bibliotheek. Kaarten zijn voor € 6,- verkrijgbaar bij de portiersbalie van de Centrale Bibliotheek. Leden van de bibliotheek en houders van een Stadjerspas of CJP betalen slechts € 5,-. Dit is inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Telefonisch en per e-mail reserveren kan ook: T (050) 368 36 83 of E reserveren@mijneigenbibliotheek.nl.

Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen, T (050) 368 36 83. www.mijneigenbibliotheek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten