dinsdag 1 oktober 2013

Remco Ekkers: Dichter van Geluk


Op dinsdag 1 oktober is Remco Ekkers Dichter van Geluk. Hij wordt om 12.30 uur ontvangen door Rense Sinkgraven. Bibliotheek Groningen probeert haar bezoekers elke eerste dinsdag van de maand rond lunchtijd een moment van geluk te laten beleven, met haar nieuwe serie Dichters van geluk. Het lunchprogramma vindt plaats op de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18. Koffie en thee worden geserveerd en de toegang is gratis.

Remco Ekkers
Remco Ekkers werd geboren in Bergen en studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Groningen. Hij doceerde letterkunde, gaf poëzielessen en lezingen over letterkunde en mythologieën. Hij debuteerde in 1979 met de bundel Buurman. In 1985 won hij een Zilveren Griffel voor Haringen in sneeuw. Sindsdien publiceerde hij veel bundels voor kinderen en volwassenen. In 2012 won hij de Hofvijver Poëzieprijs met de cyclus Voorbij de grens, Ultima Thule.

Dichters van Geluk
De huisdichter van Bibliotheek Groningen, Rense Sinkgraven, ontvangt maandelijks een dichter die vertelt over zijn of haar favoriete poëzie én over geluk. De actuele bundels passeren de revue en uiteraard wordt het Geluksgedicht van de Maand ten gehore gebracht.

Remco Ekkers in Berlijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten