maandag 23 september 2013

Eva Rovers in de Naked Lunch!


Eva Rovers werd bekend met haar meeslepende biografie over Helene Kröller-Müller. Ze werkt nu aan een biografie over Boudewijn Büch. Dinsdag 24 september om 12.30 uur is zij te gast in Naked Lunch in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18. Tijdens een lunch wordt ze geïnterviewd door Rense Sinkgraven. Misschien dat ze alvast wat geheimpjes over Boudewijn Büch kan verklappen…

Naked Lunch is op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek. De toegang is gratis en mee lunchen kost maar € 1,-.

Eva Rovers
Een kist gevuld met 3.400 brieven betekende voor Eva Rovers het begin van de zoektocht naar het ware verhaal achter Helene Kröller-Müller. In 2010 publiceert ze De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939). Zij toont hierin aan dat het levensverhaal van Nederlands bekendste kunstverzamelaar ongelofelijker en indrukwekkender was dan de geruchten van spilzucht en overspel, die vaak over haar de ronde doen. Eva Rovers won er onder meer de tweejaarlijkse Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs mee. Momenteel werkt ze aan een biografie over schrijver, dichter, columnist, programmamaker, wereldreiziger, verzamelaar, bibliofiel en televisiepersoonlijkheid Boudewijn Büch.

Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen, T (050) 368 36 83. www.mijneigenbibliotheek.nl

Eva Rovers
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten