donderdag 27 juni 2013

Dichtwedstrijd ‘Kracht’ van Steenhouwerij de Schreef


Je dichtregel vereeuwigd in steen? Dat kan!
Naar aanleiding van het 15-jarig bestaan van Steenhouwerij de Schreef te Schouwerzijl (Gn) worden dichters uitgedaagd om met een mooie regel (of regels) te komen waarin het thema ‘kracht’ tot uitdrukking wordt gebracht. ‘Kracht’ zou bijvoorbeeld in verband gebracht kunnen worden met het Groninger Hogeland.
Dus laat je inspireren door het thema, maak een prachtregel, je mag niet meer dan 45 tekens gebruiken. De winnende tekst wordt in steen uitgehouwen en krijgt een prominente plaats in Schouwerzijl! De top tien wordt gekalligrafeerd of met de hand gedrukt en wordt tentoongesteld tijdens de feestelijke viering bij de Open Deur Dagen op 14 en 15 september. Op zondag 15 september wordt de winnende tekst - gebeiteld in steen - onthuld.

Bertus Onderwater van de Schreef  (www.deschreef.nl) weeft vakmanschap, kunstenaarschap en dichtkunst tot een op zichzelf staand kunstwerk. Zijn werk leidt tot een moment van bezinning, uitbundigheid of een stille glimlach. Het ambachtelijk hakken van letters in steen is zijn specialiteit.

De Schreef grijpt het jubileum aan om dichters uit te dagen teksten of regels te schrijven, die het toepassen van letters in steen een vernieuwende impuls kunnen geven.

De deskundige jury die de (geanonimiseerde) inzendingen gaat beoordelen bestaat uit Marjoleine de Vos, Rense Sinkgraven, en de dorpsbewoners Helen de Jong, Janet Raat en Piet Stenekes.

Je kunt je poëtische regel(s) sturen naar: info@deschreef.nl (onder vermelding van ‘Dichtwedstrijd Kracht’).
Per deelnemer maximaal één inzending. Graag als aparte bijlage verzenden.
De uiterste inzenddatum is 28 juli.

Bertus Onderwater

Geen opmerkingen:

Een reactie posten