maandag 1 juli 2013

Nieuw: De Proza Club


De Proza Club

De Proza Club is een opleiding van twee jaar waarin je door schrijvers begeleid wordt naar professioneel schrijverschap. Ieder jaar bestaat uit 30 weken waar per week 3 uur les gegeven wordt. Vanzelfsprekend wordt er daarnaast veel inzet van jezelf verwacht, want wie schrijver wil worden moet gedreven zijn. Tijdens de opleiding krijg je gratis toegang tot de literaire reeks Zondagschrijvers waarin auteurs geïnterviewd worden. Af en toe zullen er lezingen zijn van schrijvers, uitgevers, redacteuren waarin gesproken zal worden over de vele facetten van het schrijverschap.

In het eerste jaar zal de nadruk vooral liggen op de technische aspecten van het schrijven. Hoe schrijf je een goede dialoog? Hoe creëer je een levensecht personage? Hoe verbind je verschillende verhaallijnen met elkaar? Je krijgt veel schrijfopdrachten en door middel van positieve feedback en constructieve kritiek wordt de basis gelegd voor een eigen stijl. Na dit jaar volgt een evaluatie.

In het tweede jaar zal de techniek nog verder uitgediept worden om daarmee te gaan focussen op je eigen verhalen of roman. Zodra het eindproduct de gewenste kwaliteit bezit zal er contact gezocht worden met uitgevers. Op dit moment zijn er goede contacten met Uitgeverij Atlas/Contact, De Geus en Uitgeverij Cossee. Het voordeel hierbij is dat je werk veel sneller beoordeeld zal worden.

Docent Liesbeth Annokkee (1-ste deel), Lucas Zandberg (2-de deel)
Duur 30 lessen van 3 uur
Prijs € 875
Locatie Bibliotheek Groningen
Aanvang woensdag 18 september 19.30 uur

Voor aanmelding en meer informatie over De Schrijfunie zie: http://www.vugroningen.nl/schrijfunie
Of: r.sinkgraven@mijneigenbibliotheek.nl

Zaterdag 14 september is de Open Dag van de Volksuniversiteit en die vindt plaats van 11.00-15.00 uur in de Bibliotheek.

 Lucas Zandberg

Liesbeth Annokkee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten