dinsdag 17 oktober 2017

Kunstpraat over Ida Haendel


Jelle Pieter de Boer is een Nederlandse portret- en documentairefotograaf. In maart 2017 ontving hij de Bondsmeesterklasse (BMK), de hoogste onderscheiding in de Nederlandse Fotobond. Hij is lid van de Groningse fotoclub Daguerre.

Ida
De serie Ida, gemaakt in de loop van zes jaren, gaat over het dagelijks leven van een bijzondere vrouw die haar leven aan de muziek heeft gewijd. Dit wonderkind, vioolvirtuoos Ida Haendel is op 15 december 1928 geboren in Polen. Als driejarige begon ze met het bespelen van de viool. Tot haar bijna 85e levensjaar bleef ze over de hele wereld concerten geven. Hoewel ze nu niet langer meer in staat is om op te treden, is ze dat in haar fantasie nog volop aan het doen.

Kunstpraat
Naar aanleiding van een actuele expositie te zien aan de Oude Boteringestraat gaat Liesbeth Annokkee in gesprek met de kunstenaar over zijn of haar werk, over kunst in het algemeen, over mooi en over lelijk.

Kunstpraat is onderdeel van onze serie Tussen de middag... Iedere donderdag tijdens je lunchpauze een goed gesprek over poëzie | kunst | literatuur | film.

Do 19 okt 2017
12:15 - 13:15
Gratis
Locatie: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten