donderdag 1 september 2016

Schrijver worden! Meld je aan voor de Proza Topklas

De Proza Topklas is een opleiding van twee jaar (bij De Schrijfunie van de Groninger Forum Academie) waarin je door schrijvers begeleid wordt naar professioneel schrijverschap. Ieder cursusjaar bestaat uit dertig weken waarin per week drie uur les gegeven wordt. Schrijver Liesbeth Annokkee is de vaste docent daarnaast zijn er drie gastdocenten Peter Middendorp, Fieke Gosselaar en Lupko Ellen. Zij geven ieder twee lessen. Vanzelfsprekend wordt er veel inzet van jezelf verwacht, want wie schrijver wil worden moet gedreven zijn. Af en toe zullen er lezingen zijn van schrijvers, uitgevers, redacteuren waarin gesproken zal worden over de vele facetten van het schrijverschap en het publiceren.

In het eerste jaar zal de nadruk vooral liggen op de technische aspecten van het schrijven. Hoe schrijf je een goede dialoog? Hoe creëer je een levensecht personage? Hoe verbind je verschillende verhaallijnen met elkaar? Je krijgt veel schrijfopdrachten en door middel van positieve feedback en constructieve kritiek wordt de basis gelegd voor een eigen stijl. Na dit jaar volgt een evaluatie.

In het tweede jaar zal de techniek nog verder worden uitgediept om daarmee te gaan focussen op je eigen verhalen of roman. Zodra het eindproduct de gewenste kwaliteit bezit zal er contact gezocht worden met uitgevers. Al jaren zijn er goede contacten met Uitgeverij Atlas/Contact, De Geus, Uitgeverij Cossee en Ambo Anthos uitgevers. Hierdoor zal je werk veel sneller beoordeeld worden. De Proza Topklas is de meest pragmatische opleiding om tot uitgave te kunnen komen!


Aanmelden kan via hier.

 Liesbeth Annokkee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten