woensdag 28 september 2016

Echt schrijven leer je bij de Proza Topklas!

Vrijblijvend gekrabbel, eloquente zondagsschrijverij of stiekem schrijven aan een debuut is leuk. Het onder de knie krijgen van het schrijversvak echter, is iets anders. De Proza Topklas van de Groninger Forum Academie leidt je in twee jaar door alle kneepjes van het vak naar professioneel schrijverschap.

De Proza Topklas is een tweejarige opleiding waarin je onder leiding van schrijver Liesbeth Annokkee en een drietal gastdocenten begeleid wordt naar professioneel schrijverschap. Annokkee is de vaste docent. Daarnaast zijn er drie gastdocenten, Peter Middendorp, Fieke Gosselaar en Lupko Ellen, die ieder twee lessen geven. De lessen worden regelmatig aangevuld met lezingen van anderen uit het boekenvak (auteurs, redacteuren en uitgevers) waarin de vele facetten van het schrijverschap en het publiceren aan de orde komen.

Vanzelfsprekend wordt er veel inzet van de cursisten verwacht, want wie schrijver wil worden moet gedreven zijn. In het eerste jaar ligt de nadruk vooral op de technische aspecten van het schrijven. Hoe schrijf je een goede dialoog? Hoe creëer je een levensecht personage? Je krijgt veel schrijfopdrachten en door middel van constructieve kritiek wordt de basis gelegd voor een eigen stijl.
In het tweede jaar wordt de techniek verder uitgediept en focus je je op je eigen verhalen of roman. Zodra het eindprodukt de gewenste kwaliteit bezit zoeken we gezamenlijk  contact met uitgevers. Met Uitgeverij Atlas/Contact, De Geus, Uitgeverij Cossee en Ambo Anthos uitgevers zijn al jaren goede contacten, met als voordeel dat je werk sneller beoordeeld zal worden.

Proza Topklas
De cursus start op 6 oktober. Deelname kost € 875,-. Voor alle info zie hier.
Meer informatie is te vinden op www.groningerforum.nl/academie


 Liesbeth Annokkee
Peter Middendorp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten