dinsdag 15 maart 2016

Naked Lunch met Aafke Steenhuis


In onze serie Naked Lunch schuift op donderdag 17 maart, schrijver en kunstenaar Aafke Steenhuis aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een stevige lunch en een goed gesprek over de liefde voor boeken, kunst, muziek en films.

Over Aafke Steenhuis

Aafke Steenhuis is schrijfster en schilder. Ze is in 1946 geboren in Delfzijl en studeerde Nederlands en Spaans. Steenhuis is getrouwd met Jan Joost Teunissen. In 1973 werkten ze samen in de landhervorming in Chili en schreven er hun eerste boek over: Chileens Dagboek. In 1974 verhuisden ze naar Amsterdam en werkte Steenhuis tot 1990 als redacteur voor cultuur en Latijns-Amerika van De Groene Amsterdammer. In 1991 was ze mede-oprichter van de Golfgroep, een discussiegroep van linkse intellectuelen die nog steeds maandelijks bijeenkomt en zich met internationale politieke thema's bezighoudt.
Behalve schrijfster is Aafke Steenhuis ook schilder. Ze heeft particuliere teken- en schilderlessen gevolgd bij de schilder Ronny Abram in Amsterdam en werd geïnspireerd door het Duitse expressionisme en door de Groninger schilderbeweging De Ploeg. Steenhuis werkt meestal in gemengde techniek.
Haar laatste boeken gaan over de rivier de Eems: Het lied van de Eems (2011) en De Eems - Een stroom van beelden (2014). En over het IJ van Amsterdam: De magie van het IJ- Panorama Amsterdam Noord (2015).

Op donderdag 17 maart schuift Aafke aan tafel bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is haar favoriete kunst, welk boek of welke muziek weet haar te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk? En natuurlijk zal het ook gaan over haar kunst die tot en met 18 maart te bewonderen is bij de expositie Dubbeltalent - De Rijke Buit in de Groninger Forum Bibliotheek, locatie Oude Boteringestraat 18.

Naked Lunch: Aafke Steenhuis
Donderdag 17 maart, 12.30 uur
Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen
Gratis entree

Dubbeltalent De Rijke Buit // De veiling
Zaterdag 19 maart, aanvang 19.30 uur
Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18 (Het Buro), Groningen
Gratis entree, biednummers beschikbaar bij de portiersbalie van de Oude Boteringestraat 18.

Alle werken zijn digitaal hier te bekijken: http://www.terborg.com/onze-veiling/
Bieden kan ook telefonisch via Galerie Ter Borg: 050 3110918 of mailen: galerie@terborg.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten