donderdag 7 januari 2016

Zondag schrijvers met Arjen Fortuin & Elisabeth Lockhorn

Op zondag 10 januari a.s. is er een nieuwe aflevering van de maandelijkse literaire talkshow Zondagschrijvers. Deze keer schuiven Arjen Fortuin en Elisabeth Lockhorn aan bij gastheer Coen Peppelenbos.

Arjen Fortuin studeerde geschiedenis en filosofie in Amsterdam en Madrid. Tijdens zijn studie schreef hij voor het faculteitsblad Babel, later werd hij redacteur van Folia, het weekblad voor de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast was hij redacteur van Biografie Bulletin en Historisch Nieuwsblad. Sinds 1998 schrijft hij voor de boekenbijlage van NRC Handelsblad, in 1999 werd hij redacteur van diezelfde bijlage en in 2005 coördinator literatuur. Arjen Fortuin schreef een meeslepende biografie over de vermaarde uitgever Geert van Oorschot, bekend van onder andere de Russische bibliotheek. Het boek geeft niet alleen een goed beeld van de persoon Van Oorschot maar ook van de naoorlogse literatuur, de politiek, het literaire leven en de uitgeverijwereld.

Elisabeth Lockhorn publiceerde onder meer de literaire interviewbundels Geletterde mannen en Geletterde vrouwen, interviews die eerder verschenen in Vrij Nederland en Opzij. Naar aanleiding van het eerste Grote Interviewgala werd zij in de Volkskrant door Frénk van der Linden ‘de beste schrijvende interviewer’ genoemd. Lockhorn schreef met Metselaar van de wereld een meesterlijke biografie van Andreas Burnier. Schrijver en criminoloog Andreas Burnier, pseudoniem van Catharina Irma Dessaur (1931-2002), was een leven lang ontheemd, hetgeen zijn weerslag vond in indringende romans als Een tevreden lach, De litteraire salon, Het jongensuur en talrijke essays en lezingen.

Zondagschrijvers
Hij kent z’n klassiekers, maar ontdekt de nieuwste schrijvers voordat ze aan tafel schuiven bij De Wereld Draait Door. Gastheer Coen Peppelenbos presenteert maandelijks de literaire talkshow Zondagschrijvers. Hij ontvangt twee schrijvers en tussendoor is De literaire wandeling te zien, een korte film over de rijke literaire geschiedenis van Groningen. De middag eindigt met De literaire quiz, waarmee een gesigneerd boek van beide gasten kan worden gewonnen. Onder het genot van een hapje en een drankje kan worden nagepraat.

Zondagschrijvers: Arjen Fortuin & Elisabeth Lockhorn
Zondag 10 januari, 14.00 uur
Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen
Entree: € 5,- op vertoon van je Bibliotheekpas (i.p.v. € 6,- voor andere gasten).
Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa aan de Oude Boteringestraat en online via www.groningerforum.nl.


 Arjen Fortuin
Elizabeth Lockhorn © Bert Nienhuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten