donderdag 14 januari 2016

Het werk van Kees Hin te zien in EYE

Kees Hin die samen met K. Schippers deelneemt aan Dubbeltalent De Rijke Buit krijgt komend weekend een eerbetoon in EYE, de bioscoop in Amsterdam.

Met een drie dagen durend programma (15 t/m 17 januari) rond de Amsterdamse filmer en kunstenaar Kees Hin zoomt EYE in op het oeuvre van een van de belangrijkste filmmakers van naoorlogs Nederland. Het oeuvre van Hin is een schatkamer die een halve eeuw Nederlandse geschiedenis en cultuur weerspiegelt. Op speelse wijze is Hin voortdurend op zoek naar de essentie van de cinema.

Kees Hin begon zijn filmcarrière als assistent bij de Cinetone Studio’s. Vervolgens werkte hij mee aan films van Fons Rademakers en Bert Haanstra. Zijn eerste film maakte hij in 1965: Onderaards, een opdrachtfilm voor de NAM. Sindsdien regisseerde hij meer dan zestig speelfilms, documentaires en televisiefilms; waarvan een groot aantal in samenwerking met schrijver K. Schippers.

Hin was tevens docent aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en bekleedde een aantal bestuursfuncties bij Nederlandse filminstanties als het Filmmusum en het Rotterdamse filmfestival IFFR.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten