donderdag 11 december 2014

Zondagschrijvers komende zondag!

Zondag 14 december zijn romanschrijver Gustaaf Peek en hoogleraar in de psychologie Trudy Dehue te gast bij Zondagschrijvers. De bekwame gastheer Coen Peppelenbos gaat met ze in gesprek om 14.00 uur in de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18.

Gustaaf Peek 

Gustaaf Peek (1975) nieuwste roman Godin, held staat volop in de belangstelling. Lovende recensies en de verkiezing van boek van de maand bij DWDD zorgen voor goede verkoopcijfers.  Hij studeerde Engelse taal- en letterkunde in Leiden en debuteerde met de roman Armin (2006). Zijn tweede roman Dover, werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs 2008. Peek ontving de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010 voor zijn derde boek Ik was Amerika.

Trudy Dehue 

Trudy Dehue (1951) is hoogleraar wetenschapstheorie en wetenschapsgeschiedenis van de psychologie aan de RUG. Ze publiceerde in vooraanstaande internationale tijdschriften zoals Isis en History of the Human Sciences. In 2008 werd ze bekend met haar boek De depressie-epidemie. In 2010 plaatste NRC Handelsblad dit boek op een lijst van 15 'moderne klassieken'. In juni 2014 verscheen haar nieuwste boek Betere mensen, over gezondheid als keuze en koopwaar, waarin ze waarschuwt voor een overdosis aan gezondheidsadviezen en het labelen van afwijkend gedrag.

Zondagschrijvers is in de Centrale Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18. Kaarten zijn voor € 6,- verkrijgbaar bij de portiersbalie. Op vertoon van een Bibliotheekpas kost het bijwonen van Zondagschrijvers slechts € 5,-. Dit is inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop.


Gustaaf Peek © Maria Hermes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten