woensdag 24 december 2014

Verlangen


Poëziewedstrijd 'Verlangen' van de Bibliotheek Groningen

De Bibliotheek Groningen organiseert tijdens de Poëzieweek en Poëziemarathon voor de veertiende de keer een poëziewedstrijd met dit keer als thema 'Verlangen'. Laat je inspireren door het thema en schrijf er een mooi gedicht over en stuur dit naar ons toe.
Er zijn twee categorieën: tot achttien jaar en vanaf achttien jaar. De inzender mag niet al een officiële bundel op zijn of haar naam hebben.
De jury van deze wedstrijd bestaat uit Ronald Ohlsen, Lilian Zielstra, en Jan-Willem Dijk. De Poëzieweek vindt plaats van 29 januari tot en met 4 februari 2015.
Dan is in Groningen traditioneel ook de Poëziemarathon en daarin werken boekhandels, cafés, literaire en andere organisaties samen om een gevarieerd poëzieprogramma te bieden.

Uitslag
De prijswinnaars worden opgenomen in een boekje Verlangen dat uitgegeven wordt door de bibliotheek. Ook worden de winnaars van de beide categorieën gepubliceerd in de Groninger Gezinsbode. De uitslag van de wedstrijd wordt om 16.30 uur donderdag 29 januari tijdens de Poëziemarathon op een speciale, openbare bijeenkomst bekend gemaakt in de Wolters-Noordhoffzaal van de bibliotheek. Per deelnemer mag maximaal een gedicht van maximaal 24 regels (exclusief titel, inclusief witregels) ingestuurd worden (graag als bijlage). Naam en adresgegevens, plus leeftijd, graag apart vermelden, geen naam onder het gedicht.
Je inzending moet uiterlijk 12 januari binnen zijn en opgestuurd naar:


Of:
Poëziewedstrijd 'Verlangen’
Bibliotheek Groningen
t.a.v. R. Sinkgraven
Oude Boteringestraat 18
9712 GH Groningen

1 opmerking: