maandag 29 september 2014

Anneke Claus, spoedig Dichter van Geluk!

Morgen dit: Naked Lunch:

Rense Sinkgraven in gesprek met Hans Dagelet!
Veelzijdig talent Hans Dagelet speelt de hoofdrol in de theaterbewerking van de roman De laatkomer van Dimitri Verhulst bij het NNT. Dagelet schuift aan bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een interview. Wat is zijn favoriete kunst, welk boek raakte hem, welke muziek weet hem te ontroeren, wat is goede tv?
Dinsdag 30 september, 12.30 uur | Centrale Bibliotheek, Het Buro | Entree: gratis (eenvoudige lunch € 1,-) 


Maar volgende week!
 

Op dinsdag 7 oktober is Anneke Claus Dichter van Geluk. Zij wordt om 12.30 uur ontvangen door Rense Sinkgraven. Bibliotheek Groningen probeert haar bezoekers elke eerste dinsdag van de maand rond lunchtijd een moment van geluk te bezorgen, met de nieuwe serie Dichters van geluk. Het lunchprogramma vindt plaats op de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18. Koffie en thee worden geserveerd en de toegang is gratis.

Anneke Claus
Anneke Claus werd gemaakt in de Pyreneeën, groeide op in Doetinchem en woont en werkt in Groningen en Amsterdam. Bij Uitgeverij Passage publiceerde ze de dichtbundels Bonzai! (2005), Dat was dat (2008) en Wissen (2011). Uitgeverij Philip Elchers verzorgde de bibliofiele uitgave van haar stemmenspel Kogels zijn woorden / Woorden zijn kogels (2006). Momenteel werkt ze aan een nieuwe dichtbundel, Begrafenis van de mannen, waarvan de uitgever en de verschijningsdatum vooralsnog geheim zijn.

Dichters van Geluk
De huisdichter van Bibliotheek Groningen, Rense Sinkgraven, ontvangt maandelijks een dichter die vertelt over zijn of haar favoriete poëzie én over geluk. Actuele bundels passeren de revue en uiteraard wordt het Geluksgedicht van de Maand ten gehore gebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten