maandag 23 juni 2014

Jacob Israël de Haan in het zonnetje!


Op zondag 6 juli vindt in Smilde het Jacob Israël de Haan Festival plaats! Er is een bont gezelschap van dichters, muzikanten, en zangers dat zal gaan optreden. Artiesten die meewerken zijn: Jean Pierre Rawie, Marga Kool, Neeltje Maria Min, Jan Veenstra, Ton Peters, Joost Oomen, Tsead Bruinja, Kasper Peters, Lilian Zielstra, Gerard Nijenhuis, Nicolette Leenstra, Ria Westerhuis, André Degen, Eva Waterbolk, Delia Bremer, Martin Koster, Bert de Jonge, Suze Sanders, Jan Glas, Daan Doesborgh, Allard Medema en Rense Sinkgraven. Ook zal de klezmerband Klets uit Zuidwolde komen optreden.

Jacob Israël de Haan werd op 31 december 1881 geboren in Smilde. De Haan is vooral bekend geworden door de roman Pijpelijntjes (1904) waarin een homo-erotische relatie wordt beschreven, en de dichtbundel Kwatrijnen (1924). Kreeg zijn zus Carry van Bruggen een straatnaam naar haar vernoemd, voor De Haan was tot nu toe weinig aandacht in zijn geboorteplaats. Dat gaat nu veranderen. Door een Jacob Israël de Haan Festival te organiseren in Smilde wordt hij daar in het zonnetje gezet. Er zal veel aandacht zijn voor zijn leven en werk. Het festival is ook in het leven geroepen om geld in te zamelen voor een gedenksteen, een zwerfkei met daarin een mooi kwatrijn gebeiteld van De Haan.

Jacob Israël de Haan Festival
Groen Knollenland
Vaartweg 95, Smilde (Nabij de uitmonding van het Oranjekanaal in de Drentse Hoofdvaart)
Zondag 6 juli
Aanvang: 13.30 uur
Entree: € 5


Voor de liefhebbers! Dichter en tuinman Mischa van Huijstee wandelt om 12 uur door zijn weelderige tuin. Hij vertelt er over en draagt gedichten voor. Na afloop wordt er een lunch geserveerd en heeft u toegang tot het festival.
Aanmelden via groenknollenland@gmail.com. De kosten voor de wandeling en de lunch bedragen slechts 10 euro per persoon.

Rense Sinkgraven
Mischa van Huijstee
Jan Veenstra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten