dinsdag 5 november 2013

Pauline Sparreboom, Dichter van Geluk


Zo meteen is Pauline Sparreboom Dichter van Geluk. Bibliotheek Groningen probeert haar bezoekers elke eerste dinsdag van de maand rond lunchtijd een moment van geluk te laten beleven, met Dichters van geluk. Het lunchprogramma vindt plaats om 12.30 uur op de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18. Koffie en thee worden geserveerd en de toegang is gratis.

Pauline Sparreboom
Pauline Sparreboom (1989) groeide op in Luttelgeest, waar ze veel tijd had om te lezen en verhaaltjes te schrijven. In 2009 verhuisde ze naar Groningen waar ze Nederlands en Wijsbegeerte ging studeren aan de Rijksuniversiteit. Ook kwam ze toen in aanraking met poëzie. Onlangs produceerde ze haar debuutbundel Oceaankorrels. Het was de kroon op het jaar dat ze huisdichter was van de Rijksuniversiteit Groningen.

Dichters van Geluk
De huisdichter van Bibliotheek Groningen, Rense Sinkgraven, ontvangt maandelijks een dichter die vertelt over zijn of haar favoriete poëzie én over geluk. De actuele bundels passeren de revue en uiteraard wordt het Geluksgedicht van de Maand ten gehore gebracht.

Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen, T (050) 368 36 83. www.mijneigenbibliotheek.nl

Pauline Sparreboom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten