dinsdag 15 oktober 2019

Maarten Spanjer in Naked Lunch


Op vrijdag 18 oktober is schrijver en acteur Maarten Spanjer te gast in de Naked Lunch. Spanjer schreef een nieuw boek: Geluk is een herinnering. Hij vertelt over ontmoetingen met legendarische figuren als Jan Wolkers, Ko van Dijk en zelfs de Braziliaanse stervoetballer Pelé. En wilt u weten waarom Karel Appel maar wat aanrotzooide, wat Rijk de Gooyer in een aquarium met siervissen te zoeken had en waarom de Amerikaanse zanger Johnny Cash zo snurkte? Lees het boek.
Geluk is een herinnering geeft een indringend en bij vlagen hilarisch beeld van de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een opgroeiende Amsterdamse jongen in een land dat herstellende is van de oorlog.

Naast schrijver is Maarten Spanjer bekend als acteur. Hij speelde in de film Spetters van Paul Verhoeven en vertolkte in het satirische VARA-sportprogramma Voetbal ‘80 de memorabele rollen van Miskend Talent en voetbalombudsman Drs. Vijfje. Samen met zijn vriend Rijk de Gooyer was hij jarenlang het gezicht in de reclamefilmpjes van KPN. En wie herinnert zich niet het legendarische programma Taxi waarin Spanjer als taxichauffeur zijn klanten vrijmoedig aan de tand voelde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten