dinsdag 14 mei 2019

Naked Lunch met Bert Hadders, Joost Dijkema en Abel Darwinkel


Bert Hadders, Joost Dijkema en Abel Darwinkel maken donderdag 16 mei hun opwachting in 'Naked Lunch' in de Groninger Forum Bibliotheek, aanvang 12.15 uur.
In 'Naked Lunch' schuiven Hadders, Dijkema en Darwinkel bij Rense Sinkgraven aan tafel voor een lunch én een goed gesprek over hun favoriete kunst, welke muziek hen ontroert, welk boek hen raakt en welke films een onuitwisbare indruk maakten.

Hadders en Dijkema spelen bovendien enkele nummers van hun nieuwe album 'Kokeleko'.

 
Bert Hadders was de afgelopen tien jaar voorman van de Nozems, waarmee hij noordelijke hits scoorde als 'Poolse Bruid' en 'Elvis, Keuning Van De Bunermond'.

Samen met gitarist en banjospeler Joost Dijkema bracht hij onlangs het album 'Kokeleko' uit, met folknummers over moord, stakingen, Groningse raketten en de liefde.
 

Abel Darwinkel (1968) groeide op in Norg, Steenderen en Bedum, en studeerde Frans en Algemene Literatuurwetenschappen aan de RUG. Na een loopbaan in de journalistiek, kwam hij in 2003 terecht bij het Drentse streektaalinstituut Huus van de Taol.

In 2009 vertaalde Darwinkel het wereldberoemde sprookje 'Le petit prince' in het Noord-Drents. In april 2019 verscheen zijn eerste Drentse verhalenbundel 'Waotertrappeln'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten