dinsdag 11 september 2018

Ester Naomi Perquin te gast in Dichter van geluk


Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin, is de openingsgast van het nieuwe seizoen van Dichter van geluk, komende donderdag om 12.15 uur in de Forum Bibliotheek. Ik zal met haar in gesprek gaan over haar poëzie maar ook over dichters die ze graag leest en die haar hebben beïnvloed. En hoe bevalt het om de Dichter des Vaderlands te zijn?

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland maar woont al jaren in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander.

Voor haar werk ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. In 2017 werd ze benoemd tot Dichter des Vaderlands als opvolger van Anne Vegter. Ook verscheen in 2017 verscheen haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig.

Dichter van geluk wordt iedere maand direct gevolgd door Spreek de stadsdichter. Lilian Zielstra zit vanaf 13.15 uur voor je klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten