woensdag 21 februari 2018

Naked Lunch in het teken van de Olympische Spelen

De Naked Lunch van donderdag 22 februari staat in het teken van de Olympische Spelen en dan met name het schaatsen. Te gast is muzikant, zanger, schrijver Meindert Talma, een groot schaatsliefhebber. Waar komt zijn hartstocht voor het schaatsen vandaan? Wordt dat in Friesland met de paplepel ingegeven? Zijn liefde voor de schaatssport heeft hem ook geïnspireerd tot het maken van enkele onvergetelijke schaatsliedjes over Sven Kramer, Atje Keulen-Deelstra, en de Elfstedentocht.

Documentaire ‘De Magie van Rawie’
Voorafgaand aan het gesprek is er een bijzondere documentaire met de titel 'De Magie van Rawie' gemaakt door Jerry Vinke en Rense Sinkgraven. Hierin zal de invloed van de dichter Jean Pierre Rawie op de door Sven Kramer verreden 10 kilometers van de laatste drie Olympische Spelen belicht worden. Was er inderdaad sprake van het Boze Oog van Rawie?

Meindert Talma
De in Noordhorn wonende Meindert Talma (1968) groeide op in Surhuisterveen. Vanaf 1997 verschenen van zijn hand 14 albums, vier romans, een dichtbundel en een interviewboek. Meindert trad solo en met verschillende muziekformaties overal op in Nederland en België. Eind 2017 verscheen Je denkt dat het komt, het 2e deel van zijn roman/albumcyclus Nederlands Onbekendste Popster dat alom juichende recensies kreeg; o.a. 5 sterren in de Humo en 4 sterren in de Volkskrant en Trouw.


Aanvang is 12.15 uur. Toegang gratis. Er is koffie en thee.

Jean Pierre Rawie © Harry Cock
Meindert Talma © Reyer Boxem 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten