donderdag 6 april 2017

Dichter van Geluk: Hans Wap


Onze huisdichter Rense Sinkgraven praat met dubbeltalent Hans Wap  over zijn favoriete poëzie, over geluk en over zijn deelname aan de expositie en veiling De Rijke Buit.

Hans Wap kreeg stipendia van de Rotterdamse Kunststichting, het Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst en van de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam en publiceerde 8 gedichtenbundels. Zijn beeldende kunst werd in vele landen tentoongesteld. Voor het Scapino Ballet Rotterdam en voor De DDDD in Den Haag ontwierp hij een tiental theater decors. Door het Nederlandse landschap rijden sinds enkele jaren sprintertreinen van de NS waarvoor Hans Wap de tekeningen op de glazen tussenschotten en het ontwerp van de bekleding van de stoelen en banken heeft gemaakt.

Als dichter trad hij op in Jakarta en Palembang (2006), Paramaribo (2008 en 2009) en bij Poetry on the Road in Bremen en Poetry International in Rotterdam (2009). In 2012 hield hij Duitstalige lezingen in het Stadtmuseum te Borken (D) en in die Buchhändlerkeller in Berlijn. In 2016 las Hans Wap zijn poëzie op het Internationale Poëziefestival te Marrakech (Maroc).

Deze aflevering van Dichter van Geluk staat in het kader van De Rijke Buit. Van 5 april t/m 18 mei kun je het beeldende werk van Hans bewonderen op de expositie in het Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18. Op 18 mei wordt zijn werk geveild.

Do 06 apr 2017
12:30 - 13:15
Gratis
Locatie: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen

1 opmerking:

  1. Beste Rense Sinkgraven,
    Wist u dat omero.nl 1 nieuwe en 5 tweedehands boeken van u te koop heeft staan? Ik heb deze boeken aangevuld met uw foto en biografie en een verwijzing naar uw website, Facebook, Twitter, LinkedIn en Wikipedia. Hierdoor kan de bezoeker van omero.nl naast het kopen van uw boeken ook meer over u te weten komen. Daarnaast vinden bezoekers ook alle informatie over u op uw profielpagina. Bekijk hier uw profielpagina op http://www.omero.nl/auteurs/s/i/rense-sinkgraven/. Ik wil u graag meer informatie sturen. Stuurt u een mail naar support@omero.nl, dan neem ik contact met u op. Met vriendelijke groet, Ester Spooren

    BeantwoordenVerwijderen