woensdag 16 november 2016

Hélène Grégoire in Naked Lunch!


Op donderdag 17 november, is kunstenaar (en galeriehouder) Hélène Grégoire te gast in de Naked Lunch. Wij vieren dat ze vijftig jaar in het vak zit! Om 12.30 uur schuift ze aan bij mij en vraag ik haar alles over haar favoriete kunst, muziek die haar aanspreekt en boeken die een grote indruk op haar hebben gemaakt. Vanzelfsprekend gaan we het ook hebben over haar schitterende kunst en over haar galerie in Den Andel.
 

Over Hélène Grégoire 
Hélène Grégoire werd geboren in een kunstenaarsfamilie; ze is een zus van beeldhouwer Pépé, dochter van beeldhouwer Paul en kleindochter van schilder Jan Grégoire. Ze studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (1963-1969), was leerling van onder anderen Otto de Kat en Gé Röling en won de gouden medaille voor schilderkunst bij de Prix de Rome in 1969. Vier jaar later kreeg Grégoire de Aanmoedingingsprijs van Hilversum.

In 1980 emigreerde Grégoire naar Zuid-Australië, waar ze nog geregeld exposeert. Ze won de 'Best Artist Award' van The Adelaide Advertiser in 1994. In 1995 keerde ze terug naar Nederland en vestigde zich in de provincie Groningen. Ze woont en werkt in Den Andel en geeft schilderworkshops.

Terugkerend thema in het schilderwerk van Grégoire is haar omgeving, het landschap dat zij in geabstraheerde vormen en met vereenvoudigd kleurgebruik weergeeft.


 © Rense Sinkgraven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten