maandag 2 november 2015

Dichter van Geluk: Jane Leusink

Jane Leusink heeft als dichter inmiddels vele titels op haar naam staan en is daarnaast als redacteur nauw betrokken bij prachtige uitgaven. Op donderdag 5 november a.s., om 12.30 uur, interviewt Rense Sinkgraven haar in de serie Dichter van Geluk, locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen. De toegang is gratis.

Jane Leusink is dichter, docent aan de Schrijversvakschool Groningen en recensent poëzie voor het literaire weblog Tzum. Ze heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd en ontving in 2003 de C. Buddingh’-prijs voor haar debuut Mos en gladde paadjes. Erato verscheen in 2005, Er is weinig aan de lente veranderd in 2008 en Tot alles goed strak staat in 2011. Ze zat in de redactie van Kwam iemand in de tuin vanmiddag, hommage aan de dichter C.O. Jellema (2007) en, ter gelegenheid van de renovatie, in die van Wierde van Wierum (2010). In 1999 verscheen het kook-, lees- en kijkboek Koken op het Hogeland, dat in datzelfde jaar een van de Best Verzorgde Boeken werd. Een grazende streep in de lucht is de titel van haar nieuwste bundel.
Rense Sinkgraven praat met Jane over haar favoriete poëzie én over geluk. Actuele bundels passeren de revue en uiteraard wordt het Geluksgedicht van de Maand ten gehore gebracht.

Dichters van Geluk: Jane Leusink
Donderdag 5 november, 12.30 - 13.00 uur
Groninger Forum, locatie Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen
1e verdieping | Gratis, inclusief koffie en thee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten