dinsdag 11 augustus 2015

De Omslag in Thesinge, verhalenwerkplaats met Sanneke van Hassel

Van 3 tot en met 20 september speelt Poplart Theatre de voorstelling ‘De Omslag’ in Thesinge. Een nieuw theaterstuk over het leven van kunstenaar H.N. Werkman, verteld vanuit het perspectief van zijn jongste dochter Fie. In de weekenden voorafgaand aan het theaterstuk worden er diverse culturele werkplaatsen georganiseerd. Een van de werkplaatsen wordt door Sanneke van Hassel - schrijfster van korte verhalen - voor haar rekening genomen.

De verhalenwerkplaats
Sanneke van Hassel publiceerde sinds 2005 drie verhalenbundels (IJsregen, Witte veder en Ezels) en de roman Nest. Ze organiseert avonden rondom het korte verhaal en stelde met schrijfster Annelies Verbeke de bloemlezing Naar de stad samen, met ruim veertig verhalen uit de hele wereld. Voor het magazine van Het Financiële Dagblad schreef zij elke week een kort verhaal bij een foto. In september 2014 kwam er een boek uit van deze verhalen: Hier blijf ik. Van Hassel kreeg in 2008 de BNG Nieuwe Literatuurprijs voor haar eerste twee verhalenbundels, in 2013 ontving zij de Anna Blamanprijs.
In de werkplaats die Sanneke verzorgt zal zij, aan de hand van foto’s van Harry Cock, de deelnemers leren hoe zij een goed kort verhaal kunnen schrijven. Voor de deelnemers worden thee en taart (zaterdag) en een lunch (zondag) verzorgd.

Data & Tickets 
Zaterdag 29 augustus, 13.30 - 17.00u
Zondag 30 augustus, 11.00 - 14.00u
Het betreft een tweedaagse workshop

Locatie
Poplart theaterkubus (achter de molen ‘Germania’ in Thesinge, Molenweg 11)

Prijs
€ 30,- voor twee dagen, lunch en taart + thee is inbegrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten