donderdag 30 juli 2015

Het Beste Groninger Boek 2015

Op zaterdag 7 november 2015 zal voor de zevende maal literair festival Het Grote Gebeuren plaatsvinden in de Groninger Forum Bibliotheek. Zoals gebruikelijk wordt dan ook de prijs voor het Beste Groninger Boek uitgereikt.
  

De jury bestaat dit jaar uit: Allard Steenbergen (mede-eigenaar Boekhandel Godert Walter), Henk Harbers (gepensioneerd docent Duitse Taal- en Letterkunde RUG) en Jeanette Straatemeier ((ex-) bestuurder Culturele instellingen, oud- bibliothecaris). Er zullen tijdens het festival twee prijzen worden uitgereikt: één in de categorie fictie en één in de categorie non-fictie. Voorafgaande het festival zal er in beide categorieën een shortlist met vijf titels bekend worden gemaakt.
De prijs zal bestaan uit een door Oscar Venema vervaardigd kunstwerk met een tekst van dichter Rense Sinkgraven.

Verleden jaar won Yvonne van den Berg de categorie 'fictie' met haar roman De viool van mijn moeder. Het boek Lagen in stad; oude vondsten in nieuwe verhalen, onder redactie van stadsarcheoloog Gert Kortekaas, sleepte de prijs in de wacht in de categorie 'non-fictie'. Eerdere winnaars waren ondermeer Auke Hulst, Barbara Stok en Herman Sandman.

Uitgevers die werk willen inzenden kunnen dit doen tot 28 augustus. De boeken dienen te zijn verschenen tussen 1 augustus 2014 en 1 augustus 2015. Boeken die kunnen worden ingezonden zijn geschreven door een schrijver woonachtig in Groningen of spelen zich af in of handelen over Groningen. Verder mogen de boeken zowel Nederlandstalig als Groningstalig zijn.
  

De boeken dienen in drievoud te worden ingestuurd naar het volgende adres:

Groninger Forum Bibliotheek
t.a.v. Douwe van der Bijl
Postbus 30004
9700 RE Groningen

Oscar Venema

Geen opmerkingen:

Een reactie posten