vrijdag 22 mei 2015

Naked Lunch met Jaap Ruig en Mariët Meester


Deze maand zijn Jaap Ruig en Mariët Meester te gast om te praten over hun boek en de documentaire over David, een Roma zigeuner. Na het gesprek wordt de documentaire What David sees vertoond.

In de jaren ’90, vlak na de Roemeense revolutie, ontmoet fotograaf Jaap in Roemenië David Vasile, een Roma-jongen van negen jaar oud. Jaap hield door de jaren heen contact met David en zijn familie. David stopt op jonge leeftijd met school en wordt traditiegetrouw net als zijn vader en grootvader, blikslager. Hij maakt trechters en verkoopt ze langs de kant van de weg.

‘David vroeg in 2010, ondertussen 29 jaar, of hij een fotocamera van me mocht lenen om zijn leven vast te leggen. Hij woont in een wijk met zo’n 7000 Roma, dus het leek me inderdaad interessant. Ik heb hem toen een digitale compact camera gestuurd. Hij bleek talent te hebben!’

What David Sees is een documentaire vanuit het perspectief van Jaap de Ruig. Een selectie van de foto’s is opgenomen in het tweetalige boek What David Sees / Wat David ziet met een tekst van schrijfster Mariët Meester.


Di 26 mei
Aanvang 12:30

Gratis

Locatie: Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten