donderdag 21 augustus 2014

Dichter van Geluk: Wouter Godijn

Wouter Godijn © Ronald Hoeben

Wouter Godijn’s laatste roman werd genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs. Hij is niet alleen romanschrijver, maar ook een van de belangrijkste hedendaagse dichters. Dinsdag 2 september om 12.30 uur is hij de eerste Dichter van Geluk van het nieuwe seizoen. Hij gaat met gastheer Rense Sinkgraven in gesprek over zijn favoriete poëzie, zijn nieuwe dichtbundel die gaat verschijnen én over geluk. Actuele bundels passeren de revue en het Geluksgedicht van de Maand wordt voorgedragen. Koffie en thee worden geserveerd en de toegang is gratis. Dichter van Geluk vindt plaats op de 1e verdieping van de Centrale Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18.

Wouter Godijn
De op 31 juli 1955 te Amsterdam geboren Wouter Godijn toog medio jaren zeventig naar Groningen vanwege een geliefde. De geliefde is verdwenen, maar Godijn is in Groningen gebleven. Hij debuteerde in 1997 niet met gedichten, maar met een roman: Witte tongen. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde hij zich in snel tempo tot een van de belangrijkste hedendaagse dichters. Met zijn laatste dichtbundel Hoe HH de wereld redde won hij de Jan Campert-prijs. Zijn laatste roman Hoe ik een beroemde Nederlander werd was genomineerd voor de AKO-literatuurprijs. In 2015 verschijnt zijn volgende dichtbundel.

woensdag 20 augustus 2014

Mooi heuvelland!

Zuid-Limburg is ongeëvenaard prachtig. Hierbij een sfeerimpressie.

Alle foto's © Liesbeth Annokkee 

maandag 18 augustus 2014

De Dode Dichters Almanak mag niet verdwijnen, teken de petitie!

Het enige poëzie-programma dat de Nederlandse televisie kent dreigt het loodje te leggen. De netmanager van Nederland 2 heeft De Dode Dichters Almanak te kennen gegeven dat hij het programma op zal heffen.

Een uniek podium voor Nederlandstalige poëzie dreigt te verdwijnen. Dat mag niet gebeuren. Teken daarom de online petitie op http://www.petitie24.nl/petitie/212/red-de-dode-dichters-almanak. Hou de dode dichters in de lucht! En wellicht - wat Wim Brands suggereerde - uitbreiden met levende dichters. Kortom: De Dichters Almanak.